صادق خرازی، سفیر اسبق ایران در فرانسه در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک نوشت: «دیشب یکی از همکاران نوید داد که فیس‌بوک را می‌توان بدون فیلتر شکن مشاهده کرد و متعاقب آن خبر داد که مردم می‌توانند بدون وی‌پی‌ان وارد این شبکه عظیم ارتباطی شوند. خبری خوش توام با امید بود که من هم شادی‌کنان در صفحه خودم گذاشتم. دیری نپایید که همه دوستان یا تاکید کردند یا نفی نمودند. بنده از منبعی موثق خبر دارم که رییس‌جمهور به معاون حقوقی اعتراض کرده‌اند که چرا علیه فیس‌بوک و کاربران محترم آن مصاحبه کرده است. 

برای یکی از بزرگان این مملکت فخیمه که دارای قدرت و شهرت است نوشتم در مملکت فضیلت بنیاد، گویی مردم غریبه‌اند. در این کشور رییس‌جمهور و بسیاری از مقامات در سطوح مختلف صفحه فیس‌بوکی دارند؛ ولی دولت و دستگاه مخابرات آن با نگاه امنیتی صرف به این شبکه می‌نگرد که جدا جای تاسف دارد. نمی‌شود به همه پدیده‌های زندگی با نگاه بسته امنیتی نگریست.

چند هفته قبل با یکی از مهم‌ترین مسوولان امنیتی کشور صحبت می‌کردم، از ایشان نیز سوال پرسیدم چرا با نگاه امنیتی به پدیده فیس‌بوک می‌نگرید. وی گفت: متاسفانه عده‌ای درک دقیقی نسبت میان امنیت و تکنولوژی ندارند. بیش از سی‌سال است که با پدیده تکنولوژی در کشورمان امنیتی برخورد می‌شود. روزگاری ویدئو را بی‌ناموسی فرض می‌کردند. میلیارد‌ها دلار ارز از مملکت خارج شد؛ ولی نمی‌خواستند بفهمند که تکنولوژی همه مرزها را در می‌نوردد. با ماهواره و موبایل هم همین‌گونه برخورد می‌شود. 

به جای آنکه فیس‌بوک را ابزاری برای تعامل با نسل جوان بدانند، به جای آنکه در کشور فکر شود و به پدیده تکنولوژی و فرهنگی توام با واقع‌بینی برخورد شود، همه چیز را از قوه قهریه و از بستر راحت و آسوده تعطیل کردن می‌نگرند.

راه مقاومت در برابر ایسم‌های مبتذل و رفتار خانمان‌سوز غیراخلاقی تعطیل کردن و بستن و فیلترینگ نیست. آنکه بخواهد می‌تواند و آلودگی‌های اخلاقی جهان متصل به تکنولوژی مرزناپذیر است. یک راه باقی می‌ماند و آن هم به‌کارگیری عقل و بهره‌گیری از حضور یکپارچه مردم و آگاهی عمومی از فرهنگ و بستر گفت‌و‌گوی همه جانبه و باز کردن راه تعامل و گفت‌و‌گو است. مردم ایران نجیب و شریف هستند، مردم دین‌دار و اهل ایمان هستند. مسوولیت دولت باید در راستای توسعه فرهنگ عمومی، توسعه اخلاق جمعی و فهم فضیلت‌های اخلاقی به کار گرفته شود.»  

خروجی سایت